Ons onderwijs

Onze school, obs professor Casimir, is onderdeel van Kindcentrum Kollum waarin tevens de Koningin Julianaschool, kinderopvang en de peuterspeel-zaal hun plek hebben. Uitgangspunt is om samen met educatieve partners de kinderen ondersteunen bij hun ontwikkeling en bij het vinden van hun plek in de wereld. In het Kindcentrum gaan het basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen inhoudelijk en organisatorisch samenwerken. Zij werken dagelijks in het primaire proces aan de ontwikkeling van kinderen van 2-12 jaar. Op basis van behoeften kan de samenwerking zich uitbreiden met vrijetijdsvoorzieningen, zorginstellingen en cultuurpartners.

De indeling van het schoolgebouw is geïnspireerd op onze adaptieve manier van lesgeven. Dit betekent dat de school flexibel in het gebruik is. De zijde van de groepsruimte die grenst aan het speel- leerplein kan door middel van een transparante, geluidsdichte schuif- en/of vouwwand opengeschoven worden. Op deze manier ontstaat een groot speel- leerplein, waarin kinderen in hun eigen tempo en op hun eigen niveau bezig kunnen zijn. 

De leerkracht heeft vanuit de groepsruimte goed (over)zicht op het speel- leerplein. De transparante schuifwanden zorgen ervoor dat veel contact is tussen de groepsruimte en het speel- leerplein. De school creëert op deze manier een open leer- en leefgemeenschap.